Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2010 11:26 - Гледане на телевизия в Windows Media Center
Автор: hardboko Категория: Технологии   
Прочетен: 4541 Коментари: 0 Гласове:
0



Ако компютърът ви разполага с необходимия хардуер, можете да използвате Windows Media Center, за да гледате, спирате на пауза и превъртате телевизионни програми на запис или на живо на компютъра. За да намерите телевизионните предавания, които се излъчват в момента или по-късно, използвайте списъците в справочника. Справочникът съдържа информация за всички телевизионни програми, които се излъчват, и които можете да гледате или записвате.   За да гледате телевизия наживо в Media Center, ви трябват две неща: · ТВ тунер (устройство, което може да се свърже към компютъра чрез вътрешен слот за разширение или чрез външен порт за разширение, например USB порт). · Източник на телевизионен сигнал (например от телевизионна антена или кабел) Ако нямате тунер или не искате да купувате такъв, можете да използвате Media Center, за да гледате телевизия по интернет (телевизионни предавания, които се излъчват по интернат, вместо ефирно или чрез кабелна/сателитна система). Има два основни начина да управлявате Media Center: с мишка и клавиатура или с дистанционно управление на Media Center. Повечето процедури в тази тема се отнасят за метода с мишка и клавиатура, но методът с дистанционно управление често осигурява по-пълноценна работа. За покупка се предлагат най-различни видове дистанционни управление на Media Center - уверете, се че това, което искате, е съвместимо с компютъра ви.    
Гледане на телевизия на живо
1.       Щракнете върху бутона Старт, изберете Всички програми, след което щракнете върху Windows Media Center. 2.       За да започнете да гледате телевизия на живо, направете следното: ·      В началния екран на Windows Media Center отидете на Телевизия, след което щракнете върху Телевизия на живо. ·      В началния екран на Windows Media Center отидете в Телевизия, след което щракнете върху Справочник, намерете предаването, което искате да гледате, и щракнете върху предаването в момента. 3.       За да контролирате възпроизвеждането на телевизията на живо, преместете мишката, така че да се покажат контролите за възпроизвеждане и направете едно от следните неща: ·      Щракнете върху бутона Пауза‌ , за да поставите програмата на пауза. Можете да задържите една програма на пауза за около 30 минути. Когато сте готови да възобновите програмата на пауза, щракнете върху бутона Възпроизвеждане. ·      Преместете плъзгача, който се показва над контролите за възпроизвеждане, на различно място, за да започнете да гледате телевизионното предаване от това място. ·      Щракнете върху бутона Пропускане назад‌ или върху бутона Превъртане назад, за да гледате нещо отново, или щракнете върху бутона Пропускане напред‌ или върху бутона Превъртане напред, за да се преместите напред в програмата. ·      Щракнете върху бутона Увеличаване на звука или Намаляване на звука, за да увеличите или намалите звука, или щракнете върху бутона Без звук, за да включите или изключите. ·      Щракнете върху бутона Намаляване на номера на канала или Увеличаване на номера на канала, за да преминете съответно на по-горен или на по-долен канал. ·      Щракнете върху бутона Пауза‌, след което върху Пропускане напред‌ няколко пъти, за да се местите кадър по кадър. ·      Щракнете върху бутона Пауза‌ и след това върху бутона Превъртане напред един, два, три или четири път за постигане на различни скорост. 4.       Когато приключите с гледането на телевизия на живо, преместете мишката, след което щракнете върху бутона Стоп‌.   Някои контроли за възпроизвеждане може да не са налични, в зависимост от размера на прозореца на Media Center. За да видите всички контроли за възпроизвеждане, увеличете размера на прозореца или преминете в режим на цял екран, като щракнете върху бутона Увеличи в горния десен ъгъл.
Гледане на телевизия на живо с помощта на дистанционно управление на Media Center
1.       За да използвате дистанционното управление на Media, за да гледате телевизия, направете едно от следните неща: ·      Натиснете бутона ТЕЛЕВИЗИЯ НА ЖИВО на дистанционното управление. ·      Натиснете бутона СПРАВОЧНИК, за да намерите телевизионното предаване, което искате да гледате, и натиснете бутона OK. 2.       За да контролирате възпроизвеждането на телевизията на живо, направете едно от следните неща: ·      Щракнете върху бутона CH + или CH -, за да преминете съответно на по-горен или на по-долен канал. ·      Натиснете бутона ENTER за бързо връщане към канала, който последно сте гледали. ·      Натиснете бутона ПРЕВ. НАПРЕД или бутона ПРОПУСКАНЕ, за да преминете напред в програмата. ·      Натиснете бутона ПРЕВ. НАЗАД или бутона ПОВТОРНО ИЗПЪЛНЕНИЕ, за да гледате нещо отново. 3.       Когато приключите да гледате телевизия на живо, натиснете бутона СТОП.
Търсене на филми, които са планирани за излъчване
1.       Щракнете върху бутона Старт, щракнете върху Всички програми, след което щракнете върху Windows Media Center. 2.       За да намерите филми, които предстои да бъдат излъчени по телевизията, направете едно от следните неща: ·      В началния екран на Windows Media Center отидете на Филми, след което щракнете върху Справочник на филми. ·      В началния екран на Windows Media Center отидете на Филми, щракнете върху Търсене, изберете категория за търсене (например Movie Director) и въведете критериите за търсене.
Гледайте интернет ТВ в Media Center
С интернет ТВ в Media Center можете да избират от много ТВ предавания, филми и музикални видеоклипове, за да гледате директно от интернет. Всичко, от което се нуждаете, за да гледате интернет телевизия е интернет връзка - не се изисква ТВ тунер. Докато голяма част от наличното съдържание е безплатна, някои програми може да изискват абонамент за конкретна услуга. Гледане на телевизия по интернет: 1.       Щракнете върху бутона Старт, щракнете върху Всички програми, след което щракнете върху Windows Media Center. 2.       В началния екран на Windows Media Center превъртете до Допълнения, след което щракнете върху Интернет ТВ.   За да можете да възпроизвеждате и записвате телевизионни излъчвания в Windows Media Center., трябва да разполагате с аналогов или цифров телевизионен тунер. Ако вашият компютър не разполага с телевизионен тунер, вероятно можете да добавите такъв.  

microsoft.com


Тагове:   Media,   Windows,   телевизия,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hardboko
Категория: Технологии
Прочетен: 90350
Постинги: 25
Коментари: 28
Гласове: 6
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930