Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2010 17:28 - Intel с нови процесори и социално послание на CeBIT
Автор: hardboko Категория: Технологии   
Прочетен: 741 Коментари: 0 Гласове:
0



Множество нови процесори и детски РС представя Intel на започналото днес изложение CeBIT в Хановер, Германия. Премиера в Европа правят Nehalem-EX, както и чипът Westmere-EP. И двата процесора се очакват на пазара в края на първото тримесечие. Nehalem-EX включва до 8 ядра и може да обработва 16 нишки едновременно. Westmere-EP пък е първият 32–нанометров чип. Той има 6 ядра и интегрира в себе си смайващите 1.17 милиарда транзистора. В допълнение, Intel ще представи и три нови процесора Atom, създадени специално за вградени приложения. Посетителите могат да зърнат и новия Intel-базиран Classmate PC, който ще бъде на разположение през второто тримесечие на годината. Серията нови процесори Atom със 7-годишен жизнен цикъл включва едноядрените N450 и D410 и двуядрения D510. Интегрираните в CPU-то графични характеристики и контролери за памет дават възможност за увеличена производителност и енергийна ефективност. Трите процесора идват с входно-изходен контролер, което ги прави подходящо решение за пазара на вградени устройства – двучиповият Intel 82801HM предлага широколентови интерфейси, вкл. PCI Express, PCI, SATA и USB 2.0. Atom процесорите вече са на пазара, като цената им в количества от 1,000 броя варира между $43 и $63. Все повече вградени системи намират приложение в глобални мрежи от взаимосвързани интелигентни системи. Остава да бъдат развити различните индустриални стандарти, компютрите да станат по-бързи, с по-малки размери и да използват възможно най-малко количество енергия. За сравнение – предвижда се, че през 2022 г. мобилните системи ще имат около 1000 обработващи елемента, докато подобни устройства в момента имат около 80 такива компонента. В Хановер Intel ще разкрие и нов дизайн на Intel-базиран „convertible” Classmate PC, който комбинира естетика и здравина. Системата съчетава възможности на РС и четец на е-книги с енергийно ефективен дизайн. Очаква се производителите на компютри да предложат новия дизайн на пазара през второто тримесечие на годината.

„През изминалата година видяхме как правителствата отделиха повече ресурси, за да въведат 1:1 e-обучението в класните стаи, подготвяйки учениците с инструменти и умения, с които да преуспеят в глобалната икономика на 21-ви век. Държави като Португалия и Македония проправят пътя на въвеждане на компютри сред своите ученици в национален мащаб. Очакваме новият дизайна на convertible Classmate PC да предложи повече възможности на държавите, като отговори на различните нужди на учениците в цял свят“, посочиха от Intel.

Високотехнологичните решения на Intel са в отговор на социални, икономически и природни предизвикателства, подчертаха от компанията. Посланието на компанията е в тон с тазгодишната тема на CeBIT - "Да създаваме бъдещето – заедно".

Източник TechNews.bg


Тагове:   нови,   Intel,   CeBIT,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hardboko
Категория: Технологии
Прочетен: 90260
Постинги: 25
Коментари: 28
Гласове: 6
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930